Gå direkt till innehåll
Teknikprodukter genom åren

Nyhet -

Teknikprodukter genom åren

För fyrtio år sedan grundades Teknikprodukter med en vision att leverera produkter som inte bara uppfyller behoven hos våra kunder, utan också skapar värde i alla delar av deras verksamheter. Under denna otroliga tid har vi arbetat hårt för att förverkliga denna vision genom kontinuerlig utveckling, enastående service och en stark gemenskap med våra kunder och samarbetspartners.

Nu, när vi reflekterar över våra fyrtio år i branschen, vill vi bjuda in dig att utforska vår historia och dela våra minnen och framgångar. Genom en tidslinje som sträcker sig över åren kommer vi att ta dig med på en resa genom våra viktigaste ögonblick och milstolpar.

Tillsammans har vi skapat och delat minnen som har format vår verksamhet och våra relationer. Häng med oss när vi tar ett steg tillbaka i tiden för att hedra vårt förflutna och samtidigt blicka mot framtiden med optimism och entusiasm.

Bild: Våra första loggor


En resa genom tiden...

1984: Den 5 juni grundas Teknikprodukter i Bankeryd AB och vår resa tar sin början

1995: Leif Kallhed AB införlivas i Teknikprodukter och kullager blir en större del av vårt sortiment.

1997: Teknikprodukter ISO-certifieras för första gången.

1998: Addtech förvärvar Teknikprodukter och vi blir en del av en stor börsnoterad koncern. Det året låg omsättningen på cirka 25 miljoner kronor.

1999: Fusioneras Teknikprodukter med Göteborgsbaserade Emilco och den första expansionen utanför 036-området sker.

2002: Fusion med FB Transmission i Åstorp. Rem- och kedjetransmissioner blir en viktig del av sortimentet och Teknikprodukter etablerarar sig i Skåne.

Bild: Adresser till våra tidigare kontor

2009: Glidlagerleverantören SMB blir en del av Teknikprodukter. Utbudet av glidlager utökas och Teknikprodukter blir en viktig glidlagerleverantör på den svenska marknaden.

2011: Vi miljöcertifierar oss enligt ISO 14000.

2014: Scandinavian Friction förvärvarvas och blir en del av Teknikprodukter. Friktionsmaterial blir en viktig del av vårt erbjudande och mängder av nya kunder och leverantörer tillkommer.

2014: Lämnade vi även vår ”födelseort” Bankeryd och flyttade huvudkontoret till Huskvarna

Bild: Kontoret i Bankeryd

2019: Förvärvas Rönnes i Sundsvall som blir en del av Teknikprodukter. Vi etablerar oss för första gången i Norrland, dessutom med egen produktion av planpackningar som stärker vårt erbjudande inom tätningslösningar ännu mer.

2022: Teknikprodukter vinner den prestigefyllda utmärkelsen som årets företag inom Addtech.

2023: Vi passerade för första gången den historiska milstolpen 100 miljoner kr i omsättning.

2024: Teknikprodukter fyller 40 år, och det ska vi fira ordentligt!Ämnen

Regioner

Kontakter

Per Alfredsson

Per Alfredsson

Presskontakt VD & Försäljningschef Försäljning & Marknad 031-742 53 08